АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАНИЕЛ МИТОВ: НЕ НИ РАДВА ТОВА, КОЕТО ВИЖДАМЕ

Даниел Митов
12.08.2021 / 09:12

„Не може да се бяга от отговорност – ситуацията е много специфична, а на българската демокрация все още не ѝ се е налагало да развързва подобни възли, а тежкото говорене и кресливостта доведоха до състояние политическите партии да не могат да си говорят“, каза пред БНР Даниел Митов, очакван кандидат за премиер от ГЕРБ/СДС.

„Не ни радва това, което виждаме. В парламента не се говори така и не се действа така. Има някаква политическа незрялост, която е изплувала на повърхността, явно това трябва да отмине. Но за съжаление това ще се отрази на демокрацията и на обществото. Аз се опасявам, че политическата криза скоро ще премине в икономическа – задава се поредната Covid вълна, болните нарастват, задава се инфлация и трябва се вземат мерки, за да не изяде инфлацията доходите на хората, трябва да се подготвим за учебната година, а това всичко не може да се решава от един служебен кабинет", поясни още Митов.

По думите му необходимо е да се създаде редовен кабинет, който да решава стратегическите проблеми на обществото.

"Последните дни Румен Радев свали маските и ясно показа кой е истинският център на случващото се в България през последната година, на целенасочената дестабилизация и политически хаос, не Трифонов и неговата злополучна формация, Радев е този, които има интерес от задълбочаване на кризата, неговата цел е да се провалят и внасяне на плана за възстановяване, изготвянето на план за справяне със следващата вълна на коронавируса, пътят ни към еврозоната, сдържането на инфлацията", каза още Митов пред БНР.

Според него има координиране на действията на част от протестните партии с президентството и са прокарвали линията на президентския интерес в преговорния процес за съставяне на кабинета:

"Това взриви преговорите, а дали Трифонов е жертва, не знам, но и там има неразбиране как действа многопартийната парламентарна демокрация", заяви още Митов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев