АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДВА ЧАСА ПРЕГОВОРИ И НЕЯСНОТА ДАЛИ БСП ЩЕ ПОДКРЕПИ ПРОЕКТОКАБИНЕТА НА ИТН

 Пламен Николов и Христо Проданов в парламента - 6 август 2021 г. Снимка: БГНЕС
06.08.2021 / 19:32

И след днешните преговори между парламентарните групи на "Има такъв народ" и БСП не стана ясно дали социалистите ще подкрепят проектокабинета. Репортерът Даниел Инков с подробностите:

Работната среща между експертите на БСП и "Има такъв народ" е очертала приоритетите, върху които ще работи заедно бъдещото управление. Постигнато е съгласине за по-голямата част от темите, каза кандидатът за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов:

"Успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляваха затруднение между нас и съвсем скоро ще обявим абсолютните детайли как точно това ще се случи. Предстои да намерим политическите измерения".

Заметник-председателят на парламентарната група на БСП Христо Проданов обясни, че "Има такъв народ" са склонни за редакционни поправки на бъдещия документ:

"Миналата неделя обсъдихме тази декларация, политическа, която беше представена от името на "Има такъв народ". Там бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени с разговори с "Има такъв народ" и неща, които ние не приемахме. Точно това беше целта на тази среща - да доизясним всичките тези приоритети в политическата декларация, след което ще ви запознаем с подробности за това какво сме постигнали в отделните сектори: "здравеопазване", "образование", "социална политика". След което вече другото ще бъде намиране на формата за официално взаимодействие. Предлагам с конкретиката да ви запознаем, след като от "Има такъв народ" направят редакционните поправки и ще ги обявим".

„Още днес, още днес ще направим редакционните поправки и ще ги обявим", допълни номинираният за премиер Пламен Николов.

До края на деня от БСП ще обявят дали преговорите продължават и по какъв начин.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев