АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛЕД СПОР В ПАРЛАМЕНТА: ДЕПУТАТИТЕ СЪЗДАДОХА ВРЕМЕННА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА РОСЕНЕЦ

След спор в парламента: Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за Росенец
22.07.2021 / 13:20

Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за "Росенец. Предложението за комисията бе внесено от "Демократична България".

"За" създаването на комисията гласуваха 193 народни представители, "против" - 1 и "въздържали се"- 12. Комисията се създава за срок от три месеца. Неин председател ще бъде Калоян Янков от "Демократична България". Заместник-председател на комисията ще бъде Светослав Колев от "Изправи се БГ! Ние идваме!

Преди да се стигне до гласуването обаче, депутатите от "Демократична България" и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на "Росенец".

ДПС поискаха обхватът на комисията да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Те обвиниха съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

От своя страна Иванов репликира Йордан Цонев от ДПС и обеща, че ако от Движението за права и свободи внесат предложение да се направи отделна комисия специално за Буджака, то "Демократична България" ще гласуват "за" създаването ѝ.

"Росенец е специален символ за българите. Това е онази точка, от която България започна да се променя и българските граждани казаха „Стига“. По думите ѝ преди малко повече от година именно Росенец и освобождаването на плажа около него е отприщил протестите на промяната, заяви Антоанета Цонева от "Демократична България".

Тома Биков от ГЕРБ обяви, че биха подкрепили и двете комисии. "Как партиите на промяната от 3 на 5? Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво", коментира той.

Крум Зарков от "БСП за България" също заяви, че ще подкрепят и двете комисии, ако се внесат отделно, тъй като не трябва да се смесват, защото по думите му ще се получи размиване и отклоняване на вниманието. И допълни, че ГЕРБ не трябва да коментират темата, защото "безобразията" са се случили по времето на тяхното на управление.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев