АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНГЪРОВ: ХУБАВО Е, ЧЕ ИМА ВАКСИНИ. ЛОШОТО Е, ЧЕ ВРЕМЕТО Е КРАТКО

Доц. д-р. Атанас Мангъров
15.07.2021 / 13:37

Ваксинацията се натовари с много големи и неадекватни очаквания, обяви доц. Атанас Мангъров, цитиран от БТА. „Считаше се, че ако всички са ваксинират, нещата ще приключат. Само че тези ваксини, които бяха създадени за няколко месеца, в тях има само един единствен антиген - този на Спайка - шипчестият протеин”, посочи доц. Мангъров на пресконференция.

„За вируса не е проблем да заобиколи този протеин, и това се наблюдава във всички страни, където има висок процент имунизирани. Вижда се, че във Великобритания и в Израел половината и повече от половината от случаите на новозаразени са сред ваксинирани”, смята Мангъров.

Той твърди, че хора, които са изкарали по естествен начин, който и да е от вариантите на ковид, не се разболяват - нито от „Делта”, нито от „Бета”, нито от „Алфа”.

„Хубаво е, че има ваксини и че те бяха създадени. Лошото е, че времето е много кратко и те не можаха да бъдат изпитани по правилата на медицинското изкуство”, каза още Мангъров. „Всеки, който се ваксинира, го прави на своя отговорност - независимо дали го разбира, или не”.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев