АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОН ЗАПОЧВА КАМПАНИЯ ЗА ВАКСИНИРАНЕ НА УЧИТЕЛИ

Ваксинация
08.07.2021 / 14:44

Министерството на образованието започна информационна кампания за стимулиране на ваксинацията в детските градини и училищата. Учителите, които доброволно се ваксинират, ще получат допълнително по два дни платен годишен отпуск. Училищата, които достигнат поне 70% ваксиниран персонал, ще получат специално свидетелство за принос към опазване на общественото здраве.

В едва 4 процента от училищата и 3% от детските градини над 70 на сто от персонала е ваксиниран. В две трети от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30%.

При детските градини така стоят нещата при 75% от екипите, показва проучване на МОН в началото на месеца.

От ведомството изтъкват, че ваксинирането в тези заведения е ключова предпоставка за спокойно провеждане на присъствени занятия през предстоящата учебна година.

Като част от кампанията вече се провеждат срещи с директори на учебни заведения, на които медицински специалисти отговарят на въпроси за ползите и рисковете от ваксините.

От МОН изготвят насоки за завръщане към присъствено обучение от онлайн среда, както и за потенциално спешно преминаване към дистанционни занятия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев