АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОБНОТО ГЛАСУВАНЕ С МАШИНИ ПРОДЪЛЖАВА В ОБЛАСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ

Пробно гласуване с машина
08.07.2021 / 14:40

Пробното гласуване с машина продължава в областната администрация в Сливен на 9 юли, петък. Всеки, който желае, може да направи това от 9 до 17 часа и да получи указания от компетентно лице. Пробното гласуване в общината се преустановява утре заради организационни дейности, свързани с провеждането на изборите, съобщиха от областната администрация.

Над 300 души посетиха през последните три дни двете места за пробно гласуване. Повечето от гражданите, които се възползваха от възможността, бяха на възраст над 70 години. „Доволен съм, че заедно с Районната избирателна комисия успяхме да осигурим улеснение за избирателите. Целта беше хората, които изпитват затруднения, да преодолеят страховете си и да се убедят, че машинното гласуване става лесно. Още повече, че в преобладаваща част от секциите ще се гласува само по този начин“, каза областният управител Минчо Афузов.

Областната администрация напомня на гражданите, че Централната избирателна комисия е изработила три кратки видеоклипове и един видеоматериал, разясняващи начина за гласуване с устройството. Те са поместени в сайта на ЦИК и могат да бъдат видeни на:

https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign/machine-voting

https://www.cik.bg/bg/ns11.07.2021/campaign/video_subtitles

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев