АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА ИСКА ОТ ЦИК ОТНЕМАНЕ НА ИМУНИТЕТА НА КАНДИДАТ-ДЕПУТАТ ОТ ИМВ

Прокуратура
07.07.2021 / 15:42

Заради купуване на гласове, главният прокурор Иван Гешев поиска от Централната избирателна комисия да бъде свален имунитета на кандидата за народен представител от листата на "Изправи се!Мутри вън!" в Бургас Цветелин Георгиев.

От коалицията обявиха, че той е изваден от листата и декларираха, че ще окажат пълно съдействие на разследващите.

Цветелин Георгиев е общински съветник в Созопол, избран с префенции на последните местни избори. Живее в село Атия . Ето какво каза пред БНР кметът на селото Румен Димитров:

„В момента мисля, че кара такси. Преди се занимаваше със сезонна работа, продажба на царевици, имаше батут и игри в Созопол… Той от години се занимава с купуване на гласове. И на местните избори тук. Според Вас, как е станал общински съветник?! С преференции, с 19 гласа от с. Атия ли?! Пред това е работил за другите там, от най-различни партии излизаха тогава. Винаги е работил. 101% е замесен в купуване на гласове. Ще арестуват и други, няма да е само той.

Досъдебното производство е започнато от Областната дирекция на вътрешните работи в Бургас под ръководството и надзора на Софийската градска прокуратура. Разпитани са свидетели, включително и пред съдия.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че новообразуваните изборни дела са пет. С тях общия брой става 29. 55 са новите преписки, с което общият им брой вече е 277.

За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, както и с цел събирането на достатъчно данни за осъществен състав на престъпление от общ характер, наблюдаващите прокурори са възложили на органите на МВР извършването на проверки.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев