АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ДОКУМЕНТИ ПО НОВИЯ ДИЗАЙН НА МЯРКАТА „60 НА 40“

 „60 на 40“
07.07.2021 / 15:18

Започва приемът на документи по новия дизайн на мярката „60 на 40“, съобщиха от Агенцията по заетостта. Вече беше взето решение, че изплащането на средства за запазване заетостта на работници и служители след периода на извънредното положение ще продължи и за месеците юни и юли.

Подпомагат се предприятията от сектори, в които средномесечните приходи от продажби през 2020-а година са намалели в сравнение с 2019-а.

Подкрепата по мярката за новия етап вече ще се определя на базата на осигурителния доход на работещите за април 2021 година. Тя се запазва в размер на 60 процента от дохода и осигурителните вноски на всеки зает в предприятие, чийто приходи от продажби са намалели с не по малко от 40 на сто през месеца, през който ще се предоставя подкрепата спрямо същият месец от 2019 година.

Финансова подкрепа в размер на 50 процента се предоставя за запазване на заетостта на работещите в предприятията, чийто приходи от продажби през сравняваните периоди са намалели с не по малко от 30 на сто.

Подаването на документите ще става само в рамките на месеца следващ изтеклия месец, за който се кандидатства.

Работодателите, които желаят да получат подкрепа и за юни и за юли ще могат да кандидатстват последователно, ползвайки едни и същи формуляри и образци на документи за двата месеца.

Заявленията и документите за изплащане на средства по мярката се подават в дирекциите „Бюро по труда“, обслужващи територията на мястото на работа на работниците и служителите. Те могат да се подават и по електронен път чрез системата за сигурно електронно връчване или да се изпращат чрез лицензиран пощенски оператор.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев