АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА ПОДАВАНЕ НА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ПРИЕМ В ГИМНАЗИИТЕ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 7 КЛАС

Процедурата е изцяло по електронен път.
05.07.2021 / 13:30

От днес до 7 юли е срокът за подаване на заявления за участие в класирането за прием в гимназиите след завършен 7 клас. Процедурата е изцяло по електронен път.

Подаването на заявления ще става по няколко начина - без чуждо съдействие от всяко електронно устройство с достъп до интернет, по което и да е време на денонощието. Със съдействие на училището, в което ученикът завършва 7 клас, през профила му в рамките на работния ден или със съдействието на едно от т.нар. "училища гнезда", определено от началника на Регионалното управление на образованието в София, отново в рамките на работния ден.

Всеки ученик има персонален профил в електронната платформа priem.mon.bg. Учениците имат и индивидуален код за достъп.

От Регионалното управление на образованието съветват седмокласниците и техните родители паралелките, които посочват, да бъдат съобразени с резултатите на ученика и да бъдат избирани онези паралелки, в които той настина желае да учи. Системата дава възможност да бъдат вписани неограничен брой желания.

Платформата за кандидатстване е отворена 24 часа в денонощието.

От РУО - София информират още, че за кандидатстването в професионалните паралелки е необходимо и медицинско свидетелство, издадено от общопрактикуващия лекар на ученика.

Първото класиране ще бъде обявено на 13 юли.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев