АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МВР С НОВА ПОРЦИЯ РАЗКРИТИЯ ЗА ИЗБОРНИ НАРУШЕНИЯ

Бойко Рашков
05.07.2021 / 11:35

През последното денонощие в имущество на лица свързани с определена политическа партия в Хасковско са били открити списъци със 28 хиляди избиратели. Това съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на честванията на 142 годишнина от създаването на МВР.

По думите му документите са били използвани в предходните избори и е подготвяно използването им и за изборите в неделя.

Рашков обаче не пожела да разкрие кои са въпросните лица, у които са намерени списъците.

"Някой друг може да каже кой персонално е изготвил списъците, но това ли е най-важното? Важното е за коя партия всъщност са събирани тези гласове. Аз съм го казал по радиото в отговор на обидните думи на бившия премиер, който нарича полицейските действия милиционерски действия. По първоначални данни това са избиратели за политическа партия ГЕРБ", заяви силовия министър в служебното правителство.

Не закъсня и отговорът на ГЕРБ. От партията на Бойко Борисов заявиха за NOVA, че твърденията на силовия вицепремиер са:

„Поредната груба манипулация на предизборния щаб на Румен Радев в лицето на служебния кабинет. Време е Бойко Рашков да спре да разказва и да започне да доказва твърденията си”, заявиха от партията.

Операцията за изборни нарушения по места в страната ще продължи до 24 часа в деня на изборите на 11 юли, съобщиха още от полицията и дадоха конкретни примери.

Трима души са задържани в Хасковска област за издаване на невалидни ТЕЛК удостоверения. Над 600 души за получили документ за трудноподвижни хора, за да могат да избегнат машинното гласуване и да дадат вота си с подвижна избирателна секция.

В Пловдив също има задържан за изборни нарушения. В последствие са арестувани още двама души, свързани със схемата. Продължават разпитите и следствените действия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев