АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДАХЕР ЛАМОТ: ЗАЩО ЗАПАДНИТЕ МЕДИИ МЪЛЧАТ ЗА УБИЙСТВО НА МОМИЧЕ В СИРИЯ?

Дахер Ламот
05.07.2021 / 09:38

"Вероятно не ви засяга, не само защото е далеч (всъщност не е чак толкова далеч, на около 2000 км е оттук), а защото днешният феминизъм е сведен до цветни знамена и защита на мъже, облечени в поли, както и на мъже, искащи да играят при жените на Олимпийските игри, защото за нищо не стават иначе.

16 годишно момиче бе убито показно в град Маликия, Сирия, територия под контрол на кюрдските сили, или по-точно, буквално на американските сили там, защото без тях кюрдите нямаше да оцелеят и секунда, пише анализаторът Дахер Ламот във Фейсбук. Кадри може да видите във Фейсбук, но предупреждавам, че кадрите са ужасни, а и вероятно ще бъдат махнати.

Момичето е било убито след като отказало да се омъжи за братовчед си, заради което показно е била убита и всичко е било гордо заснето, въпреки че се е опитало да избяга и да се скрие в къща на приятелка. Извършителите са от членове на собствената й фамилия, а кандидат-женихът е от т.нар. кюрдски милиции Asayish,, за които западните медии се надпреварваха да ги тачат като "феминистки" и защитници на равноправието на жените, пред потресените ни погледи, на нас, които знаехме добре какво представляват тези общности (които често обрязват жените, при това е документирано от всички големи организации за защита на правата на човека.

Интересно ми е, дали някой от тези феминистични организации, дали някои от западните медии ще спомене дори този случай. Дали ще коленичат някъде в памет на това смело момиче. Или всичко ще се прикрие, обяви за слух, "пропаганда" (щото така им изнася) и още едно момиче ще си иде така, безнаказано. Защото е проявило дух и характер.

Името й е Аида Ал-Саидо. Което никой няма да помни. А медиите ще ни формират образи и картини, които до такава степен са изкривени от реалността, че и Салвадор Дали не би могъл да я изкриви повече."

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев