АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА НЯМАШЕ ДА ИЗБУХНЕ, ДОРИ ДА БЯХМЕ ПОТОПИЛИ БРИТАНСКИЯ КОРАБ В ЧЕРНО МОРЕ

Президентът на РФ Влдимир Путин
30.06.2021 / 18:27

Трета световна война нямаше да избухне, дори ако Русия беше потопила британския разрушител Defender край бреговете на Крим в Черно море. Това заяви Владимир Путин по време на годишната „Пряка линия“, предава TACC. Руският президент отговаряше на въпроси близо 3 часа и 45 минути.

„Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Разбира се, че не е. Дори да бяхме потопили този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът щеше бъде на ръба на трета световна война, защото тези, които предизвикаха инцидента знаят, че не могат да излязат победители от такъв конфликт“, увери Путин.

Ситуацията с британския миноносец Defender беше сложна провокация, допълни президентът. Това, разбира се, беше провокация, съвсем очевидно е. Какво искаха да покажат и какви цели се опитаха да постигнат тези провокатори? Първо, тя [провокацията] беше сложна и беше извършена не само от британците, но и от американците, тъй като „британецът“ влезе в нашите териториални води следобед, но още рано сутринта, в 07:30 часа, американски стратегически разузнавателен самолет излетя от едно от военните летища на НАТО в Гърция, от Крит“, обясни Путин.

За Ковид-19 и ваксините

"Аз съм против задължителната ваксинация срещу коронавирусната инфекция. Последният закон, който задължава гражданите на страната да се ваксинират, е от 1998 г. Там е въведена задължителна имунизация срещу редица заразни болести. В момента задължителната ваксинация е в прерогативите на местните власти, които имат право да задължат определени рискови групи да се ваксинират". Това обяви руският президент Владимир Путин на традиционната си пряка линия с граждани.

Все пак Путин добави, че "Ваксинацията е единственият начин да се възпрем разпространението на болестта".

На въпрос с какъв препарат се ваксинирал държавният глава отговори: Тогава (през февруари 2021 г.) разполагахме с два ваксини и за се имуниризах със "Спутник V".

Путин бе попитан и защо няма видео от неговата ваксинация. "Това е много личен въпрос. Инжектираха ме в рамото, а ако ме бяха имунизирали в друго място, как би изглеждало това?", отговори той.

"Путин също посочи, че няма да има държавен локдаун. Аз се надявам, че властите по места да не затварят предприятия и заведения. Последиците от такива мерки са тежки за икономиката", каза още президентът.

За Украйна

Владимир Путин заяви, че не се е отказал от среща с украинския си колега Володимир Зеленски.

"Ние обаче нямаме за какво да си говорим. В момента в тази страна се провежда отявлена антируска политика и това се прави под външно влияние. Съдбата на Украйна не се решава в Киев, а във Вашингтон и донякъде в Берлин и Париж", каза Путин.

Стопанинът на Кремъл обаче бе категоричен: Нашата страна винаги ще бъде приятелски настроена към украинците, които са наши братя.

"По отношение на Украйна ме тревожи това, че НАТО провежда план по военно завладяване на тази страна. Според Конституцията на територията на Украйна не може да има чужди военни бази, но Алиансът разполага там учебни центрове. Мисля, че НАТО опря в руските граници", добави той.

Евро 2020

Организирането на мачове от Евро 2020 в Санкт Петербург на фона на пандемията е необходимо с оглед на ангажиментите, поети по-рано от Русия, обясни държавният глава.

Тази година преди началото на изявата на Владимир Путин са получени около 1,5 милиона запитвания, съобщиха от администрацията на президента. "Ние ще се опитаме да решим всеки един поставен проблем", обеща в началото на "Пряка линия" Путин.

epicenter.bg

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев