АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФОНДАЦИЯ ,,ЗДРАВЕТО НА РОМИТЕ": С ИГРИ И ТЕАТЪР СРЕЩУ АГРЕСИЯТА И НАСИЛИЕТО СРЕД МЛАДЕЖИТЕ

ФОНДАЦИЯ ,,ЗДРАВЕТО НА РОМИТЕ", Сливен
30.06.2021 / 11:06

Проектът,, Превенция на насилието чрез арт техники – Отвори очи" на Фондация ,,Здравето на ромите", към НПИМД, Направление 3, тема,, Превенция на агресията сред младите хора" (насилие, език на омраза, дискриминация, расизъм и др.), предвижда обучение на две групи младежи за разпознаване и противодействие на различните форми на агресивно поведение и насилие чрез арт техниките – Форум театър, ролеви и симулативни игри.

В рамките на първия модул, младежите ще преминат тренинг програма с практически упражнения, ролеви игри и психодраматични техники за разпознаване и противодействие на различните форми на агресия.

Вторият модул предвижда, поставяне на четири театрални спектакъла от Форум театър, създадени от младежите, които ще бъдат филмирани и разпространени по училищата, като помагало за неформално гражданско образование по темата за превенция на агресията и насилието.

В рамките на проекта ще бъде създадена и разпространена книжка със заглавие ,,Насилието, агресията и гнева", която ще даде на младежите полезна информация по темата за насилието и как да се предпазим и защитим от него.

А трейлъра може да гледа всеки на адрес:

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев