АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТУРОПЕРАТОРИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

Павлина Илиева
29.06.2021 / 09:00

Туроператори от обединение „Бъдеще за туризъм“ излизат на протест пред президентството, недоволни от постановление на Министерския съвет, което определя условията, критериите и реда за кандидатстване за държавна помощ.

Държавната помощ е в размер на 17,5 милиона лева и туроператорите трябва да я използват за връщане на пари на неосъществени пътувания на клиенти за 2020 г. заради пандемията от коронавирус.

Поставените условия за кандидатстване са неизпълними за някои фирми и така парите няма да достигнат до техните клиенти, твърдят от организацията.

Според нейни представители няма чуваемост от Министерството на туризма, затова те настояват и за оставката на министъра на туризма Стела Балтова.

Павлина Илиева – председател на организацията, поясни:

„Искането ни за оставка – това е абсолютно крайна мярка. Ще протестираме пред президентството, защото самият президент заяви, че неговото служебно правителство идва с ясната заявка за законност и прозрачност. В момента нито имаме прозрачност, нито имаме законност. Така че затова ще бъдем пред президентството отпред и затова ще настояваме да се върне обратно правото на закона, за който ние в момента настояваме“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев