АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДИРЕКТОРЪТ НА ПЛОВДИВСКАТА ПОЛИЦИЯ СТ. КОМИСАР ЙОРДАН РОГАЧЕВ Е ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ

Йордан Рогачев
23.06.2021 / 16:14

Началникът на пловдивската полиция е временно отстранен от длъжност заради обрзувано дисциплинарно производство срещу него. Това съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив.

Заповедта за отстраняването идва от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков и датира отпреди няколко дни.

Старши комисар Йордан Рогачев ще е отстранен, докато не приключи производството, а резултатите от него ще решат и бъдещето му в системата. Припомням, че шефът на полицията все още е в болнични.

Изпълняващ длъжността на неговото място е комисар Петър Тодоров.

Преди месец старши комисар Йордан Рогачев е бил на разпит в Следствената служба. Висшият полицай е дал информация по повод арестите в Трето РУ, чийто началник Самуил Хаджиев беше арестуван заедно с още шестима полицаи, които са разследвани се за корупция, участие в наркотрафик и проституция.

Рогачев беше назначен от министър Младен Маринов на 31 юли 2019, а преди това оглавяваше ОДМВР- Пазарджик. В професионалното си развитие е преминал през всички изпълнителски и ръководни нива. Кариерата му започва в Жандармерията, а след това е назначен за началник на 4-то РПУ в Пловдив.

В момента Йордан Рогачев е в болничен, тъй като е претърпял бъбречна операция.

Това е поредната смяна на областен полицейски шеф със заповед на служебния министър Бойко Рашков.

До този момент са сменени директорите в Шумен, Благоевград, Пазарджик, Перник, Монтана, Кюстендил, Кърджали, Русе, Хасково, Габрово, Стара Загора, ОДМВР-София, СДВР, Ловеч и Разград.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев