АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУСКИ КОРАБИ ОТКРИХА ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ОГЪН ПО БРИТАНСКИ МИНОНОСЕЦ

Кораб
23.06.2021 / 16:07

Destroyer Defender не отговори на предупрежденията за нарушаване на държавната граница на Русия, съобщава ТАСС.

Руският Черноморски флот, съвместно с Граничната служба на ФСБ, спря нарушаването на руската държавна граница от миноносеца на британския флот Defender край нос Фиолент. Граничният патрулен кораб извърши предупредителна стрелба, а бомбардировачът Су-24М извърши предупредителна бомбардировка, съобщи руското Министерство на отбраната пред репортери в сряда.

„В 11:52 часа на 23 юни тази година миноносецът URO Defender на британския флот, действащ в северозападната част на Черно море, премина държавната граница на Руската федерация и навлезе в териториалното море в района на нос Фиолент на 3 км", съобщиха от военното ведомство.

Британският миноносец получил предупреждение за използването на оръжия в случай на нарушение на руската държавна граница, но не отговорил на него.

"В 12:06 и 12:08 часа граничният патрулен кораб извърши предупредителен огън. В 12:19 часа самолетът Су-24М извърши предупредителна бомбардировка (4 OFAB-250) по курса на миноносеца URO Defender", съобщават още руските военни.

Както уточнява Министерството на отбраната в Москва, в 12:23 ч., благодарение на съвместните действия на Черноморския флот и Граничната служба на ФСБ на Русия, миноносецът URO Defender е напуснал границите на териториалното море на Руската федерация .

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев