АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВ ПРОТЕСТ В ЗАЩИТА НА ПРОФ. КАНТАРДЖИЕВ

Протест в подкрепа на Кантарджиев
08.06.2021 / 11:01

Колеги на пенсионирания проф. Тодор Кантарджиев в Националния център по заразни и паразитни болести протестират в негова защита. Той беше освободен от директорския пост в НЦЗПБ. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст. Новината предизвика много коментари, в понеделник се стигна и до протест пред здравното министерство, съобщава Нова телевизия.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Кантарджиев.

„За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вчера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора! Проф. Кантарджиев е лекар, учен и учител”, обясни проф. Мария Николова от НЦЗПБ.

„Повече от 25 години работя с професора. Може буквата на закона да е спазена, но не това е начинът за пенсиониране. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на професора.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев