АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА: ПАПАЛЕЗОВ ПРАЛ ПАРИ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА БОЖКОВ. НЕ СМЕ НАХЛУВАЛИ В МВР

Валентина Маджарова
07.06.2021 / 13:00

Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел Папалезов е бил обвинен днес за участие в организирана престъпна група за трафик на културни ценности. Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, каза Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата. По решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на свобода срещу подписка. Според Маджарова не е имало нахлуване в МВР, а е извършено само едно процесуално-следствено действие, само в едно място - работен кабинет. А пък се оказало, че кабинетът на Папалезов е в Главна дирекция "Национална полиция".

Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, каза Валентина Маджарова, изпълняващ длъжността ръководител на Специализирана прокуратурата.

Според Маджарова не е имало нахлуване в МВР. Обискиран е бил само кабинета на Папалезов: "Този български гражданин никога, по никакъв повод, в хода на това досъдебно производство, а и бих казала, в хода на кое да е, не е бил задържан, включително и за 24 часа. Не е прецедент, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски служители! Не бих казала, че това е нещо, което се случва за първи път! Напротив, бих казала обратното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза по отношение на доста по-високопоставени полицейски служители".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев