АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е УСТАНОВИЛА НЕЗАКОННО ПОДСЛУШВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ

Подслушване
04.06.2021 / 17:22

"Не е установено незаконно подслушване на политици, имащи отношения към политическия живот и изборите за 45-ото Народно събрание" - това обяви говорителят на главния прокурор Сийка Милева, като се позова на информация, получена от ГДБОП, Дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и ДАНС.

Без да уточни кога, Милева обясни, че по твърденията за незаконно подслушване е образувано досъдебно производство. То е под надзора на Софийската градска прокуратурата и досега са разпитани 11 свидетели:

"С оглед разпространената в средствата за масово осведомяване и информация по делото е сезирано Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства, от което е поискана информация има ли нарушение на Закона за специалните разузнавателни средства и били ли са обект на незаконно подслушване споменатите в медийните изяви лица. Очакваме резултатите от проверката с оглед преценка за предприемане на последващи по закон действия".

Милева предупреди, че нерегламентираното разгласяване на данни, събрани със специални разузнавателни средства, е тежко престъпление.

Голяма част от посочените обстоятелства в Доклада на американското Министерство на финансите стъпват на работата на българската прокуратура и на част от събраните от нея доказателства по разследвания, които вече са в съда, посочи Милева.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев