АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: НЕ СЪМ АЗ ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЛИДЕР, ПОДКУПВАЛ БОЖКОВ

Корнелия Нинова
03.06.2021 / 15:53

Лидерът на БСП беше категорична, споменаваният от САЩ лидер, взимал подкупи от Божков – не е тя, те не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне докрай. Да се покажат политическите сили и фактори, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, коментира Нинова, съобщава бТВ.

Правоохранителните органи през годините не са си свършили работата , за да получаваме отвън такива санкции. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова относно наложените вчера санкции по закона „Магнитски“ от Министерството на финансите на САЩ срещу Васил Крумов Божков, Делян Славчев Пеевски и Илко Димитров Желязков. Лидерът на левицата призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване на посочените случаи за корупция.

„Този сигнал не е само антикорупционен, който ни се изпращат, той е и политически, защото за всички ни е ясно, че такива обвързаности и корупционни схеми.

Тя беше категорична, споменаваният от САЩ лидер, взимал подкупи от Божков – не е тя. не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне докрай. Да се покажат политическите сили и фактори, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, коментира Нинова.

„Не можем да гадаем, това е работа на прокуратурата да изясни кой е този човек и да започне разследване. Допускам, че ще има ефект върху изборите, особено ако не спрем дотук“, допълни тя.

Нинова каза още, че с тези санкции САЩ дават знак на България, че трябва да си свършат работата и да стигнат до политическия чадър, който през годините е покровителствал този модел на корупция.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев