АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: ОТНОШЕНИЯТА МИ С ПЕЕВСКИ СА ЧИСТО ПОЛИТИЧЕСКИ

Бойко Борисов
03.06.2021 / 15:50

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че отношенията му с бившия депутат от ДПС Делян Пеевски са чисто политически и че ГЕРБ не е получавала никакви финанси от бизнесмена Васил Божков.

Коментарът на Борисов е по повод наложените американски санкции на Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков:

"Не мога да приема недомлъвките на някои политически лидери. Аз моите отношения с Пеевски отдавна съм ги заявил и те са чисто политически! И те винаги са били свързани със смесените райони, където сме подпомагали различни от ГЕРБ, а то различните от ГЕРБ са кметове на ДПС. Винаги и само! Нито имаме фирми, нито имаме общ бизнес, нито каквото и да било! Никога не сме получили стотинка от лицето Божков! Никога! И всякакви спекулации за лидери, които такова... Те се знаят кои са!".

Борисов заяви, че подкрепя действията на САЩ и че от месеци страната работи по тези теми, като част от политиката на администрацията на президента Байдън за подкрепа на демокрацията в партньорските държави. В посочените имена с наложени санкции Борисов припозна като свързан с ГЕРБ и кабинета му само Александър Манолев, когото назначи като заместник-министър на икономиката в последното си правителство и уволни след скандала с къщите за гости.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев