АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТ ПРЕД ДАНС СРЕЩУ ПОДСЛУШВАНЕТО БЛОКИРА СТОЛИЧЕН БУЛЕВАРД

Протестиращи блокираха бул. „Черни връх“ в София
25.05.2021 / 18:39

Бул. „Черни връх“ бе блокиран около 15 ч., а блокада продължаваше и към 18 ч. Спрян е абсолютно всякакъв транспорт, в това число и трамвай, който се движи по линия №10, както и всички автобуси, които минават през района.

Полицейското присъствие в района на протеста продължава да бъде засилено, но не се предприемат действия за освобождаване на булеварда.

Протестиращите искат на място да дойдат разследващи полицаи от МВР или самият вътрешен министър Бойко Рашков, които да им помогнат, за да влязат в ДАНС, където според тях се крият доказателства за незаконните подслушвания.

Ето какво каза един от организаторите на протеста - Росен Миленов, бивш служител на ДАНС:

„Исканията са три - влизане от служители, разследващи полицаи на МВР, изземване на сървърите, запечатване на служебните каси. 30 години тук се събират така наречените икономически досиета и политически на прехода, с които се управлява държавата. Тук ви казвам е фабрика за създаване, съхраняване, използване по най-груб начин на компромати, с които се подменя вотът на гражданите. Ние назначаваме зависими хора, които с тези компромати ги управляват“, каза още Росен Миленков.

Към 16 ч на протеста се появи и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Тодор Стоянов. Запитан от журналисти дали присъства в качеството си на протестиращ или в качеството си на заместник-министър, той отговори:

„Благодаря най-накрая, че на площада се появиха микрофони. Защото на 116-ия ден всички вие, които в момента държите микрофони и снимате, изчезнахте. И ако искате да проведем някакъв разговор, първо бих ви запитал къде бяхте цяла зима. Хора, елате и защитете крехката демокрация, която беше извоювана на 4 април. Елате, ние сме тук и ви чакаме“.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев