АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХАДЖИГЕНОВ: ТАТЯНА ДОНЧЕВА Е ТЪРГАШ

Николай Хаджигенов
25.05.2021 / 15:43

"Татяна Дончева поиска всичко, точно както го е направила от БСП. Не сме го приели. Репликирахме коалицията без никаква промяна в никаква посока. Търгашите, и не само в политиката, искат всичко, нашата работа е да не им дадем. Меко казано съм разочарован от старите политици. Нямам високи очаквания", така пред БНТ Николай Хаджигенов от "Отровното трио" коментира преговорите за общо явяване на предстоящите избори с лидера на "Движение 21". Двете формации са част от коалицията "Изправи се! Мутри вън!". Дончева водеше преговори за общо явяване и с БСП, което Хаджигенов определи като "социалистическа носталгия от хората, които са излизали от левицата и не са постигнали нищо.

На 24 май "Изправи се! Мутри вън!" внесе 6000 подписа за регистрация за предстоящите избори. Коалицията остава във формата от предишните избори.

Според Хаджигенов "Изправи се! Мутри вън!" ще влезе в следващия парламент, където би трябвало да се запази като парламентарна група, макар преди това да се мине през преговори.

Разнобой в коалицията се видя след влизането й в 45-ото Народно събрание. Тогава Хаджигенов обяви, че би се жертвал за министър и че е нужна подкрепата на БСП, за да "убият ламята", а партньорите му Мая Манолова от "Изправи се.БГ" и Татяна Дончева обявиха, че той няма да бъде част от парламентарната група на обединението, ако се договаря за министър и търси подкрепата на партиите на статуквото. Хаджигенов отвърна, че "госпожите" очевидно не са чули и разбрали, "както обикновено".

Източници: БНТ, "Дневник"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев