АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТЕФАН РАДЕВ НА 24 МАЙ: ДА ПАЗИМ ЗАВЕТИТЕ НА ПРЕДЦИТЕ СИ, УТВЪРДИЛИ ЦЕННОСТИТЕ НА ДНЕШНИЯ ДЕН

Стефан Радев
24.05.2021 / 18:00

Даровити деца от Сливен бяха наградени от кмета Стефан Радев на церемония по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Награди получиха и отборите-победители от първото Общоградско състезание „Пиша и чета правилно“.

„ 24 май е най-светлият и слънчев български празник. Ден, в който честваме нашата писменост, духовност и култура. На този ден пожелавам да пазим заветите на нашите предци, утвърдили ценностите на днешния ден и предаваме за поколенията. Винаги да помним, че словото е огромна сила, което означава и огромна отговорност. Нека използваме словото за утвърждаване на човешките ценности, уважението и любовта между хората. Образованието е наш спътник в целия ни живот и е предпоставка той да е смислен, пълноценен и щастлив“, каза в обръщението си към присъстващите кметът Стефан Радев.

След награждаването децата поздравиха жителите и гостите на града с празничен концерт с песни и танци в различни жанрове. Преди това в шествие по главната улица на града се включиха мажоретни състави, водени от Военен духов оркестър.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев