АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНДРЕЙ КУЗМАНОВ С ПРИВЕТСТВИЕ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ

Андрей Кузманов
17.05.2021 / 11:37

"Нашата нация Ви е дълбоко признателна за огромния труд, който полагате ежедневно, за да издигате спортната слава на България. Спечелените медали и купи са плод на хиляди часове усилия, непримирим дух и себераздаване. Това е цената на победата, която всеки плаща, за да успее в спорта. Благодаря Ви за това, че достойно защитавате цветовете на българския флаг", заяви служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов по повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на всички, работещи в сферата на физическото възпитание и спорта.

"Скъпи бивши и настоящи спортисти, Вие сте пример за младите българи. Много от тях следват Вашите стъпки и мечтаят да стъпят на върха на спортния свят. Бъдете тяхна опора, насочвайте ги в техните стремежи и им помагайте да осъществят своите амбиции.

На днешния ден преди 127 години група швейцарски учители поставя началото на организирания спорт в България. 127 години по-късно страната ни се гордее с олимпийски, световни и европейски шампиони, които са обичани от всички. След малко повече от два месеца ще се проведат XXXII Летни олимпийски игри в Токио. Пожелавам на всички наши представители там да покажат най-доброто от себе си, за да възвърнем позициите си и да имаме поводи за национална гордост.

Нашата мисия е обща – българският спорт отново да блести с ярка светлина на световната карта. Честит празник!", се казва в обръщението на Кузманов.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев