АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БЕЗ „РЕВИЗИЯ“ НА ДОСЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО

 Николай Денков
17.05.2021 / 11:33

Ревизия на предишното управление не е сред приоритетите на Министерството на образованието и науката, заяви служебният министър Николай Денков:

„Думичката „ревизия“ не фигурира в нашите приоритети. Разбира се, като всеки един ръководител на министерство и аз съм длъжен да направя преглед как се изразходват средствата…, но това ще бъде направено по надлежния ред. Ако има нещо, което е важно ще го научите".

Министър Денков представи 4 приоритета пред екипа си. Два от тях са свързани с училищната мрежа - успешно завършване на учебната година и подготовката на следващата. Сред приоритетите е завършване на картата на висшето образование у нас и преглед на дейностите, заложени в Плана за възстановяване и устойчивост.

Все пак ще бъде направен анализ на резултатите от дистанционното обучение, уточни министърът. Няма да има промяна в правилата за провеждане на матури и в решението за удължаване на учебната година:

„Няма да преосмисляме и променяме нищо по същество, защото времената са изключително кратки, за да бъдат стресирани допълнително учениците, учителите и родителите с промени. Няма да има тестове за карантинираните, няколко пъти вече беше казано, че няма да променяме правилата“.

В близките дни ще бъде издадена заповед за възстановяване на присъствените занятия във висшите учебни заведения. Все още не е постигнато съгласие за връщане на всички ученици в класните стаи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев