АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНЧЕВ: КОМИСИЯТА НА МАЯ МАНОЛОВА Е ПРЕДИЗБОРНО МЕРОПРИЯТИЕ

Томислав Дончев
12.05.2021 / 10:01

Буден гражданин. Като такъв се определя вицепремиерът в трите правителства на Бойко Борисов – Томислав Дончев. Той направи това изказване във връзка с въпрос как се чувства, след като на съвета на ГЕРБ беше издигнат за заместник-председател на партията. „Няма опасност идните месеци да се отдам на почивка и развлечение, но при всички случаи изпитвам доза облекчение, защото отстрани не изглежда така, но да си виновен за всичко случило се е тежък товар и не всеки може да го носи. Имам убеждението, че голяма част от нещата, които са били цели анонси са свършени“, коментира Дончев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Томислав Дончев определи политическите скандали от последните дни по време на парламентарната комисия, ръководена от Мая Манолова, като „предизборно мероприятие“.

„Каква е икономическата среда и какво са описали въпросните предприемачи, според мен са различни неща, защото в комисията ставаше дума за твърдения от страна на един предприемач и контра твърдения от страна на друг. После на другата комисия някакъв друг човек изказа някакви твърдения от други предприемачи, които ги отрекоха“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос за твърденията на агробизнесмена Павел Стоименов за картел в рентиерството на търговското дружество „Г-8“, Дончев коментира: „За мен става дума за напрежение, спорове, не конкуренция, дори вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това“.

Той е категоричен, че нито той, нито Бойко Борисов са оказвали политически натиск за осъществяването на търговски сделки в полза на крупни бизнесмени. Самият Дончев често получавал сигнали за съдействие, но спазвал административния ред.

„Две-трети от сигналите, от оплакванията са от граждани, не са от предприемачи. Заедно с екипа ми проверяваме дали действията на въпросната администрация са правилни от гледна точка на закона. Ако има нещо неправилни, ние може да им обърнем внимание. При всички случаи не става дума за политически натиск. Ако става дума за действия на местната власт единственото което мога да направя е по компетентност да препратя сигнала на дадения кмет“, посочи той.

На въпрос за фурмите – дали са дарение или бизнес, Томислав Дончев отговори: „Не познавам документите, нито съм транспортирал стока със самолет в едната или друга посока. Със сигурност имам спомен как преди около година с министъра на икономиката и министъра на труда и социалната политика създадохме организация въпросните фурми да бъдат дарения и да достигат до граждани, които биха ги ползвали“.

Що се отнася до служебното правителство, което влиза в сила от днес с указ на президента, зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че основните задачи пред него са организирането на изборите и продължаването на балансирани мерки за справяне с COVID кризата.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев