АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА КОЛОЕЗДАЧНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА КУПА „МИЛКО ДИМОВ – ИЛИЯ КРЪСТЕВ“

Колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“.
28.04.2021 / 16:00

Сливен отново ще бъде домакин на колоездачно състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“. Спазвайки традицията, Колоездачен клуб „Сините камъни“, със съдействието на Община Сливен и тази година организира спортната надпревара, която обичайно се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев.

Състезанието ще се проведе на 1 май, събота. В тазгодишното, 13-о издание, участие ще вземат колоездачи от клубове от цялата страна, като до този момент са регистрирани повече от 200 състезатели, разпределени в различни категории.

Официалният старт „Изкачване на връх Българка“ ще бъде даден в 12 ч. на пл. „Хаджи Димитър“. Маршрутът включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите е предвидено за 14 ч. и ще се състои на чешмата в местността Абланово.

По-рано през деня, от 11 ч., пред паметника на Хаджи Димитър ще се състои и спортна надпревара за деца от 9 до 14 години.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев