АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВИГЕНИН: ИСКАМЕ ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПРЕМАХВАНЕ НА МЕХАНИЗМА ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯТА ИМ

 Кристиан Вигенин
23.04.2021 / 11:20

Ще предложим отмяна на решението от вчера за допълнително възнаграждение на депутатите до 25 % , ще искаме замразяване на депутатските заплати и премахване на механизма за актуализацията на всеки три месеца.

Това заяви заместник-председателят на ПГ на БСП Кристиан Вигенин на извънреден брифинг в Народното събрание Кристиан Вигенин обърна внимание, че БСП не е подкрепила приетите вчера предложения и подчерта, че с този брифинг искат да сложат край на спекулациите по темата.

"Във връзка с приетото вчера предложение на "Демократична България" за определяне на допълнително възнаграждение на народните представители в размер до 25 % от месечното възнаграждение, ПГ на "БСП за България" внася следното предложение за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Първо, да отпадне приетият текст", каза Вигенин.

Той заяви, че БСП прави и второ предложнеие възнагражденията да бъдат замразени на равнищата на последния месец на 44-ото Народно събрание.

"Трето - изобщо премахване на сегашния механизъм, при който заплатите на Народните представители се актуализират на всеки три месеца", каза още Вигенин.

Според него с трите предложения ще бъде коригирана грешката на Народното събрание от вчера, която предивика обществено недоволство..

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев