АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГЛАСУВА ИЗМЕНЕНИЕ НА БЮДЖЕТА И ПЛАНА ЗА ИНТЕГРИРАНО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Сесия на ОС Сливен - архив
20.04.2021 / 17:27

Общински съвет-Сливен ще заседава този четвъртък, 22 април, заяви председателят Димитър Митев. В предварителния дневен са включени 38 точки. Сред тях попадат изменението на общинския бюджет, приемане на Плана за интегрирано развитие на Община Сливен, както и отчет за изпълнението на общинската Програма за управление.

По отношение на промяната на бюджета, Митев коментира, че тя се налага заради промени и в приходната, и в разходната част на основния финансов документ.

„Община Сливен ще получи авансово финансиране в размер на около 1 млн. и 300 хил. лв. за изпълнението на два европейски проекта, които ще бъдат причислени към приходите“, обясни Митев. Той допълни, че по отношение на разходите, ще бъдат отделени средства за изграждане на видеонаблюдение и ремонт на уличната мрежа в няколко населени места и др. дейности.

Сред точките за гласуване на сесията в четвъртък, Димитър Митев отбеляза още приемането на отчета на Общинската програма за закрила на детето за 2020 г. и приемане на новата за 2021 г. Ще бъдат разгледани и гласувани още отчетът за дейността на Общинския съвет по наркотични вещества-Сливен и Превантивно информационен център-Сливен, а също и докладът за изпълнението на Програмата за развитие на читалищата от община Сливен за 2020 г.

На предстоящото заседание общинските съветници ще определят представители на община Сливен, от които единият да участва в общото събрание на Асоциацията по ВиК-Сливен, а вторият в общото събрание на „Пазара за плодове, зеленчуци и цветя“ АД-Сливен.

В заключение председателят Митев отбеляза, че и на това заседание ще бъдат гласувани разпоредителни сделки с недвижимо общинско имущество, съгласуване и изменение на подробни устройствени планове, даване на съгласие „ДКЦ 2-Сливен“ да извърши ремонтни дейности в сградата със собствени средства, отпускане на финансови помощи и средства.

Сесията е насрочена за 9 ч. в зала „Май“ и ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев