АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ЗАЛА „СЛИВЕН“ ЩЕ БЪДЕ ОТКРИТА УЧЕНИЧЕСКА ИЗЛОЖБА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ И АЗ“

200 години от рождението на Георги Стойков Раковски
14.04.2021 / 20:04

Гостуваща ученическа изложба с творби от Национален конкурс за рецитация на лирическа творба, стихотворение, разказ, рисунка и мултимедийна презентация „Народните будители и АЗ“, ще бъде открита утре, 15 април, от 16.30 ч. във фоайето на зала „Сливен“. Конкурсът е посветен на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски, 145 години от гибелта на Христо Ботев и 148 години от гибелта на Васил Левски.

Конкурсът е част от програмата на Националното честване по повод 200 години от рождението на Раковски и се провежда в рамките на проект „Народните будители и АЗ“. Основни организатори са: Ротари клубовете: „Пловдив – Пълдин“, „Пловдив – Филипопол“, „Пловдив“, „Пловдив-Интернешънъл”, „Пазарджик – Бесапара“, „Пазарджик“, „Зонта клуб „Пловдив”, Община Пловдив, Министерство на образованието и науката, Общински комитет „Васил Левски“ - гр.Пловдив, Общонародна фондация „Христо Ботьов“, ПУ „Паисий Хилендарски”, Регионален исторически музей – Пловдив, Съюз на българските учители, Регионалните управления на образованието, Регионална Народна библиотека „Иван Вазов” – Пловдив, Гражданско движение в полза на образованието „Хр. Г. Данов” – Пловдив, Асоциация на учителите-пенсионери „Найден Геров” – Пловдив, Общински читалищен съюз Пловдив, Комитет „Родолюбие” и Движение за култура, изкуство, образование и наука „Родова памет”.

Изложбата е част от програмата на Община Сливен за отбелязване на 200 години от рождението на Раковски, която включва различни прояви през цялата година.

Сливен е вторият град, в който изложбата гостува след родното място на Раковски - Котел.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев