АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАСТИТЕ ОТЧИТАТ КРЕХКА ТЕНДЕНЦИЯ КЪМ СПАДАНЕ НА ЗАБОЛЯЕМОСТТА ОТ COVID-19

Брифингът на Националния оперативен щаб
08.04.2021 / 11:37

Здравните власти отчитат крехки тенденции на спадане на заболяемостта от коронавирус. На редовния седмичен брифинг за актуалната епидемична обстановка доц. Ангел Кунчев посочи:

„Втора седмица, първо беше задържане, а тази седмица и лек спад на случаите. Разбира се, това не трябва да ни успокоява, защото все още хоспитализациите и хората, настанени в интензивни отделения поддържат високи стойности“, каза той.

„Но като положителност на тестовете, и като заболяемост и смъртност, данните за тази втора вълна, трета всъщност, са по-ниски отколкото през втората вълна през ноември“, добави Кунчев.

Ваксинирането с „Астра Зенека“ у нас ще продължи, съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов.

„Ваксината „АстраЗенека“ да се прилага с повишено внимание при жени под 60-годишна възраст като в тази възрастова група да не се прилага при жени, които имат повишен риск от тромбоза“, каза той. И добави:

„Всеки един лекар в страната знае какви са рисковите фактори за тромбоза и следователно в информираното съгласие и в разговора с пациента трябва да предлага различна ваксина от „АстраЗенека“ в тази възрастова група“.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев