АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЮЖНА КОРЕЯ СПИРА ИМУНИЗАЦИЯТА С ВАКСИНАТА НА ASTRAZENECA НА ХОРА ПОД 60 ГОДИНИ

Южна Корея / Gulliver/Getty Images
07.04.2021 / 18:41

Южна Корея временно спира поставянето на ваксината срещу COVID-19 на компанията AstraZeneca на хора под 60-годишна възраст, в момент, когато Европейският съюз прави преглед на безопасността на препарата. Страната междувременно одобри друга ваксината - на Johnson & Johnson, в опит да ускори темпа на имунизиране на своето население, предаде Ройтерс.

Южнокорейската агенция за безопасност на храните и лекарствата съобщи, че е дала окончателно одобрение за ваксината на американската компания Johnson & Johnson, след като комисия от експерти се произнесе, че еднодозовият препарат е безопасен и ефективен.

Това е третата ваксина срещу COVID-19, получила одобрение в Южна Корея, след тези на AstraZeneca и на Pfizer/BioNTech (Pfizer*BioNTech), които са двудозови.

Властите се опитват да ускорят националната ваксинационна кампания, въпреки световния недостиг на дози, като разширяват превантивното извършване на тестове и проследяването на заразените, на фона на опасенията от евентуална четвърта епидемична вълна.

До момента общият брой на регистрираните случаи на коронавирус в Южна Корея, с население от над 51 милиона души, е 106 898. 1756 човека са починали от КОВИД-19.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев