АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕРДОГАН УНИЗИ ФОН ДЕР ЛАЙЕН

Урсула фон дер Лайен не получи стол по време на преговорите с Ердоган в Турция
07.04.2021 / 14:23

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен не получи стол по време на преговорите с Ердоган в Турция. ЕК не отговори на въпроса дали турската страна се е извинила.

Ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен не получи стол, когато заедно с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел пристигна на 6 април за разговори с турския президент Тайип Ердоган в Анкара. В резултат на това тя беше удивена и изрази недоумение. Инцидентът е заснет и предизвика голям отзвук в Брюксел, съобщава ТАСС.

Във видеото, което изтече в интернет, Мишел, Ердоган и Фон дер Лайен влизат в залата за преговори, където са подготвени два стола до турското и европейското знаме. Мишел и Ердоган заемат двата стола, докато Фон дер Лайен остава на крака, разперила ръце и изразява недоумение. В резултат на това, както се вижда във видеото, ръководителката на ЕК сяда на дивана отстрани.

"Председателят на Европейската комисия беше много изненадана, и това се вижда на видеото. Тя трябваше да седи точно като председателя Мишел и президента Ердоган", заяви говорителят на ЕК Ерик Мамер, отговаряйки на многобройни въпроси на журналисти.

Според него Фон дер Лайен е инструктиралa екипа си да вземе необходимите мерки, за да не се повтаря подобен инцидент в бъдеще. В същото време той не отговори на въпроса дали турската страна се е извинила.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев