АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СБЛЪСЪЦИ В РИМ НА ПРОТЕСТ СРЕЩУ COVID МЕРКИТЕ В ИТАЛИЯ

 На протеста в Рим срещу ограничителните мерки се стигна до сблъсъци.
06.04.2021 / 20:29

В редица италиански градове се провеждат протести на представители на различни търговски дейности, затворени заради пандемията. В столицата Рим се стигна до сблъсъци.

Протестът в Рим се проведе пред сградата на Камарата на депутатите на италианския парламент. В голямата си част участниците не бяха с предпазни маски.

Слово произнесе известният изкуствовед и бивш политик в различни партии и настоящ кмет на селището Сутри в област Лацио Виторио Згарби. Той разкритикува остро ограниченията срещу пандемията.

Протестиращите изказваха недоволство срещу управляващите.

Стигна се до сблъсъци, при опит на демонстрантите да разкъсат полицейския кордон, замеряйки го с бутилки и димки. Има задържани.

Протестът бе организиран от сдруженията на едноличните собственици под лозунга: „Всички заедно срещу затварянето”, което според тях е въпрос на оцеляване.

Лозунгът на протеста е: „Всички заедно срещу затварянето“.

„Това е въпрос на оцеляване“ , казаха от координационният му център , от който Марина Джейрола поясни, че „се демонстрира срещу затварянето и срещу здравния министър Сперанца, довел до съсипване продуктивната система на страната , състояща се от малки предприятия“.

Собствениците на различни заведения за обществено хранене казаха, че утре ще отворят и не ги интересува глобата от 400 евро.

„Не искаме да нарушаваме закона, но ни принуждават да го направим“ , каза Емануеле Маранцана, ръководител на хотелиерското бизнес движение МIO. „Искаме да се върнем към управлението на нашите дейности и ще го направим“, уточни още той.

По данни на Националния статистически институт ISTAT за една година от началото на пандемията ограниченията и мерките са предизвикали безработица за близо 1 милион души. Безработицата до 24-годишните е почти 32%.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев