АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АВСТРИЯ ПРЕГОВАРЯ С РУСИЯ ЗА ПОКУПКАТА НА РУСКАТА ВАКСИНА СПУТНИК V

Себастиан Курц
30.03.2021 / 18:51

Австрия преговаря с Русия за закупуването на руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V", предаде ДПА. Информацията потвърди самият австрийски канцлер Себастиан Курц.

Той заяви, че когато става дума за ваксина, не може да има значителни геополитически ограничения и единственото, което има значение, е тя да е ефективна и безопасна, а не от къде идва.

Руската ваксина все още не е одобрена от европейските регулаторни органи.

Преговорите за "Спутник V" са били инициирани от Курц по време на разговор с руския президент Владимир Путин на 26 февруари, обяви австрийското канцлерство. Оттогава Австрия преговаря с руския Фонд за преки инвестиции, който отговаря за продажбата на ваксината зад граница.

Сделката между Австрия и Русия може да донесе на страната около 1 милион дози от ваксината "Спутник V", като първите 300 000 дози могат да бъдат доставени още през април. Финално решение за закупуването на ваксината обаче все още не е взето, пояснява австрийското канцлерство.

"Ако Австрия получи 1 милион допълнителни дози ваксина, ще е възможно да се върнем по-рано към нормалността и ще можем да спасим живота на много хора, както и много работни места".

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев