АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В САЩ БИЯТ ТРЕВОГА: НЕЩО НЕ Е НАРЕД СЪС ЗДРАВЕТО НА БАЙДЪН, ДА МИНЕ НА ТЕСТ ЗА УМСТВЕНИ СПОСОБНОСТИ

 В САЩ бият тревога: Нещо не е наред със здравето на Байдън, да мине на тест за умствени способности
29.03.2021 / 19:38

Бившият личен лекар на американските президенти Рони Джаксън е сериозно притеснен заради физическото и психическото състояние на президента Джо Байдън и смята, че истината за здравословното му състояние се крие от американците.

За това съобщава американското списание Washington Examiner.

Рони Джаксън беше личен лекар на Обама и Доналд Тръмп, а сега е член на Камарата на представителите на САЩ, пише Денис Юрганов в zavtra.ru.

Говорейки за това, че нещо не е наред със 78-годишния политик, той коментира видеокадрите, на които Байдън се спъва три пъти по стълбата на самолета, Джонсън отбелязва, че това е ясен сигнал за здравословни проблеми на ръководителя на САЩ.

Отбелязва се, че Байдън вече беше вицепрезидент в продължение на 8 години, така че вече много пъти се е изкачвал по тези стъпала и има опит в „подобни въпроси“.

Кадри с падането на Байдън по стъпалата се появиха на 19 март. Белият дом комично обвини вятъра за гафа на Байдън, но тъжният образ на 78-годишния човек, който се спъва безпомощно пред включените камери, породи много шум. А от друга страна вече имаше подозрения, че е влошено здравето на държавния глава на САЩ, като журналистите неведнъж бяха свидетели на това как Байдън бърка думите.

Рони Джаксън е убеден, че Байдън трябва да премине тест за оценка на умствените си способности, като тази препоръка лекарят направи още през февруари 2020 г.

„Като лекар в Белия дом аз видях каква физическа и психическа форма е необходима за изпълнението на тези задължения. В момента мога да ви кажа, че това как Байдън се крие от обществеността, е червен сигнален флаг. Нещо не е наред!“, написа в Twitter Джаксън.

Струва си да се подчертае, че журналистите от Washington Examiner поискаха от пресслужбата на Белия дом да коментират изявлението на Джаксън, но запитването на медията не получи отговор.

Джаксън не е единственият лекар, който изразява загриженост за психическото и физическото здраве на Байдън. Той само потвърди опасенията на д-р Дейвид Шайнер, който беше личен лекар на Барак Обама в продължение на 22 години. След като се запозна с медицинското досие на Байдън за 2019 г., Шайнер заключи, че американският президент е „нездрав човек“.

По същия начин д-р Марк Сийгъл каза пред Fox News миналата седмица, че очевидно влошеното когнитивно здраве на Байдън би трябвало да предизвиква безпокойство .

„Не съм единственият, който повдига въпроса, че той няма пресконференции, както и за това, че той нарече вицепрезидента Харис „президент Харис“. И това се случва вече няколко пъти”, каза Сийгъл.

Реакцията на американците на шегата на Байдън, че Камала Харис интелектуално го превъзхожда, не беше добре приета от тях и те виждат в нея своеобразно пророчество.

Според тях президентът Байдън ще подаде оставка в близко бъдеще заради здравословното си състояние. Съгласно Конституцията на САЩ президентският пост в САЩ ще бъде зает от неговия заместник, тоест от настоящия вицепрезидент Камала Харис.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев