АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОСТАДИН АНГЕЛОВ: ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО СТРАНАТА МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ КОЛЕКТИВЕН ИМУНИТЕТ

Костадин Ангелов в Сливен
26.03.2021 / 19:07

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов прогнозира, че с този темп на ваксинация и пристигане на ваксините до края на лятото страната може да постигне колективен имунитет. Министърът направи коментара в Сливен във връзка с повишеното желание на здравни работници и учители да се ваксинират. Той каза, че интересът е нараснал от 27% до 63%.

„Имаме изключително голямо желание на лекари, медицински сестри, санитари да бъдат ваксинирани. Същото е и при учителите“.

Ангелов обяви, че в момента страната разполага с 48 000 болнични легла и за здравните заведения се осигуряват кислородни концентратори. До края на деня се очаква заповед, с която всички дихателни апарати ще бъдат до болничните легла и така те ще станат реанимационни, уточни министърът. Министър Ангелов обобщи ситуацията в най-проблемните области в страната.

"В момента ситуацията в Бургас в контролирана, нямаме притеснения за там. Ситуацията в София също продължава да бъде под контрол. Увеличаваме болничните легла. В Силистра ситуацията е такава. Идеята е пациентите да не се возят с линейка от Силистра до Варна или до някой друг град, където има легла".

За Сливен министър Ангелов съобщи, че ще има допълнителни доставки на „Ремдесивир“: „В понеделник той ще е тук“.

Ангелов не се ангажира дали ще бъдат удължени извънредните мерки след 31 март.

БНР - Репортаж на Стоян Радев

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев