АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В МЕЖДУНАРОДНАТА ИНИЦИАТИВА „ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА“

„Часът на Земята“ Снимка: WWF Bulgaria
26.03.2021 / 18:51

И тази година община Сливен ще се присъедини към международната инициатива „Часът на Земята“. На 27 март, в рамките на един астрономически час, от 20.30 до 21.30 ч. ще бъде спряно осветлението на сградата на Общината, Съдебната палата, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“, Държавния куклен театър, Художествената галерия „Димитър Добрович“, ППМГ „Добри Чинтулов“ и на Административния съд. Изключването на осветлението ще бъде извършено след предварителна настройка и ще бъде възстановено след провеждането на инициативата.

„Часът на Земята“ е световна кампания на международната природозащитна организация WWF. Тя има за цел да привлече вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път инициативата се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на 60 минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години „Часът на земята“ става най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев