АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

САЧЕВА: РОДИТЕЛИТЕ В НЕПЛАТЕН ОТПУСК МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ

Деница Сачева
18.03.2021 / 14:27

Родителите, които ще ползват неплатен отпуск, за да гледат децата си, могат да кандидатстват в Агенцията за социално подпомагане. Програмата „Родители в заетост“ също ще продължи да действа, като чрез нея през Бюрата по труда могат да бъдат наети детегледачи. Обхватът на програмата „Запази ме“ ще бъде увеличен с оглед на новите противоепидемични мерки, които ще бъдат въведени в страната от 22 март до края на месеца. На този етап допълнителни мерки за затворените бизнеси не се обсъждат, обяви днес министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

„Сумите за родителите, останали вкъщи, за да гледат децата си, ще бъдат изчислени пропорционално, заяви социалният министър Деница Сачева.

След излизане на заповедта за новите мерки на Министерството на здравеопазването ще бъде издадена и заповед от социалното министерство за кодовете на бизнесите, които могат да се възползват от програмите за подпомагане. Кандидатстването трябва да стане в началото на месец април, като заявката е до средата на месеца те да бъдат изплатени.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев