АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ: НЕ СЪМ СЕ РЪКОВОДИЛ ОТ ТОВА ДАЛИ ВСИЧКИ ЩЕ НИ ХАРЕСВАТ, ИЗБОРИТЕ ИДВАТ И СИ ОТИВАТ

Бойко Борисов
18.03.2021 / 14:24

Здравната система е претоварена, заяви премиерът Бойко Борисов и така обоснова въвеждането на по-строгите Covid рестрикции на национално ниво, които бяха оповестени на брифинг на Националния оперативен щаб.

Премиерът каза още, че досегашните мерки, които той определя като либерални, не се спазват:

"Има много хора, които просто се подиграват с маските. Нищо друго светът не е измислил в момента, освен тези мерки. Да, неприятни са. Да видим тогава, при тези мерки, какви ще са резултатите, да се надяваме, че тогава ще слезем надолу.

Наясно съм, че с това решение много хора ще се подразнят, но аз никога не съм се ръководил от това дали всички ще ни харесват, или обратно. Изборите идват и си отиват. Здравето на хората ни е най-важно."

По информация, с която премиерът разполага, Европейската агенция по лекарствата ще обяви днес, че ваксината на „АстраЗенека“ е безопасна:

"Поне досега от направените изследвания (заключението - бел.ред.) е, че „АстраЗенека“ е безопасна и ще я разрешат. Разрешат ли я, имаме 100 000 на склад. Действайте по ваксинационния план. Отделно чакаме още от „Пфайзер“ и от „Модерна“, така че да има от всичките ваксини за поставяне."

Днес на европейско ниво отново ще се водят разговори за въвеждането на механизъм за компенсация при доставките на ваксини за страните , които заявяват, че са ощетени.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова отчете на брифинга, че 35% е увеличението на броя на хоспитализираните в София за последните 10 дни.

Тази сутрин в столичните болници има над 2100 пациенти. 36% е ръстът на хората, които се нуждаят от интензивно лечение. Трети ден новите случаи в София са над 1000. Наблюдава се ръст на децата, които се разболяват и които се нуждаят от лечение в болниците, разболяват се и все повече млади хора, съобщи още кметът Фандъкова на брифинга на Националния оперативен щаб за коронавируса.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев