АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТНОВО ЩЕ ЗАТВОРЯТ МОЛОВЕ, РЕСТОРАНТИ, ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ФИТНЕСИ В СОФИЯ

Проф. д-р Борис Богов
16.03.2021 / 12:09

Отново ще бъдат затворени заведенията в София, съобщи директорът на Александровска болница проф. Борис Богов след среща в Министерството на здравеопазването. Кога тези мерки ще влязат в сила все още се обсъжда. Ще се даде един светъл период, но най-вероятно от петък, уточни проф. Богов. Ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия ще бъдат забранени, съобщава БНТ.

Към всяка една столична болница ще има индивидуален подход, така че да се запази балансът между усложнени пациенти с ковид, такива с ковид и пациенти с други заболявания. Това съобщи директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. В плана за прием се включват и частните болници, допълни той.

Първоначално мерките ще бъдат въведени за 14 дни, но това няма да стане "от днес за утре", категоричен е д-р Пенчев. В зависимост от създалата се ситуация и тенденция, която се запазва, ще се затворят молове, ресторанти, училища, детски градини, фитнеси, всички културни мероприятия ще бъдат забранени, съобщи още д-р Пенчев.

В големите болници като Александровска, Пирогов, ВМА, леглата са почти изчерпани. Натискът е основно за интензивни легла, подчерта още д-р Пенчев.

Той апелира към всички граждани и гости на София да спазват мерките, защото ситуацията е тревожна.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев