АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р ИВАН МАДЖАРОВ: СЛЕД 2-3 СЕДМИЦИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПАДА БРОЯТ НА ЗАРАЗЕНИТЕ

Д-р Иван Маджаров
16.03.2021 / 10:37

Няма лечебно вещество, което да е без никакви странични ефекти. Важното е ползите да са повече, отколкото вредите. Ние лекарите трябва да заявим, че поставянето на ваксини не застрашава здравето ни.

Това заяви в ефира на БНТ председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

По думите му всички ваксини и лекарства преминават предварителни тестове и там няма нито един фатален случай.

"Всеки човешки организъм е една малка вселена. Няма как да знаем какво се случва в организма на всеки, има обаче едни правила, които трябва да се спазват - като това дали има температура или няма. Ние търсим клинични прояви на вируса, защото много хора са носители без да са болни и това да се ваксинират не би им повлияло по никакъв начин", обясни още той.

Когато се отвориха коридорите, тръгна ваксинирането и масовото мнение се промени от "не желаем" в "желаем".

По думите му има доста прекарали вируса и доста хора се ваксинират и след 2-3 седмици ще започнат да падат бройките на заразените. Хората трябва да поемат и лична отговорност и да не се събират, смята още той.

"Руска рулетка е в условията на вълна на епидемията, ако не си боледувал, сега да излизаш и да контактуваш с много хора", смята той.

Той подчерта, че спирането на плановите операции има не толкова противоепидемична цел колкото да осигури персонал, "особено реаниматори за грижата, която трябва да се даде на COVID болните".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев