АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР КИСЬОВ: НА ПОЛЕТО НА СНАБДЯВАНЕ С ВАКСИНИ СЕ ВОДЯТ И ИКОНОМИЧЕСКИ ВОЙНИ

 Владимир Кисьов
15.03.2021 / 18:48

„Всичко по възможностите на Европейския съюз и на Европейската комисия за проучване и за производство на ваксини беше направено. Това, че имаше наудачи и че някои от производителите са подходили с голяма лъжица към възможностите си, доведе до разклащане на синхрона със снабдяване с ваксини. Важно е всички страни да получават еднакво количество“. Това коментира пред БНР Владимир Кисьов, експерт по европейските въпроси, бивш зам.-министър.

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предположи, че някои членки на Европейския съюз може да са подписали „тайни договори“ с компании производителки на ваксини да получат повече дози от полагащите им се по приетите от Евросъюза правила.

„Ако има предварителни договори, би следвало квотата на тези страни да бъде намалена и количествата да бъдат разпределени към останалите държави. Водят се и икономически войни на полето на снабдяване с ваксини. Затова аз смятам, че атаката срещу „АстраЗенека“ има своето обяснение заради това, че е най-евтината ваксина“, допълни Кисьов в предаването „12+3“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев