АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЕРМАНИЯ, ИТАЛИЯ И ФРАНЦИЯ СПРЯХА ИМУНИЗАЦИЯТА С ASTRAZENECA

Ваксината „АстраЗенека“
15.03.2021 / 18:32

Германия, Италия и Франция станаха поредните страни в Европа, замразили временно имунизацията с препарата на AstraZeneca / Gulliver/Getty Images

Германия, Италия и Франция са поредните страни от ЕС, които временно спират употребата на ваксината на AstraZeneca, съобщиха Ройтерс и Асошиейтид прес.

Германското правителство заяви днес, че спира използването на коронавирусната ваксина на AstraZeneca заради нови съобщения за опасни кръвни съсиреци след инжектиране, съобщава Associated Press.

Министерството на здравеопазването обяви, че решението е взето като „предпазна мярка“ и по съвет на германския национален регулатор на ваксините Институтът Пол Ерлих, който призовава за допълнително разследване на случаите.

В изявление ведомството посочва, че Европейската агенция по лекарствата ще реши „дали и как новата информация ще повлияе на разрешаването на ваксината“.

AstraZeneca заяви, че няма причина за безпокойство с ваксината си и че има по-малко съобщени случаи на тромбоза при тези, които са получили инжекцията, отколкото сред общото население.

Източник: БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев