АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ФИДЕС И КОНСЕРВАТИВНИ ПАРТИИ В ЕВРОПА ПРЕГОВАРЯТ ЗА НОВА ГРУПА В ЕП

 Виктор Орбан
05.03.2021 / 22:05

Управляващата партия в Унгария, Фидес, води преговори с консервативни политически формации в Европа, в това число и Лигата на италианския популист Матео Салвини, за създаване на нова група ва Европейския парламент. Това заяви премиерът на Унгария Виктор Орбан в интервю за унгарското радио.

В сряда, партията Фидес, начело с Виктор Орбан, напусна най-голямата дясноцентристка политическа група в Европейския парламент - групата на Европейската народна партия.

Започнали са преговори с политическите съюзници в Полша, обяви Виктор Орбан без да назовава поименно нито една партия.

За Италия, унгарският премиер уточни, че се водят разговори с Матео Салвини и Джорджия Мелони - лидер на националистическата консервативна партия Братя на Италия. Няма нужда да бързаме, заяви Виктор Орбан в седмичното си интервю по унгарското радио.

Поясни, че крайната цел е да се създаде политически дом за Фидес и подобните на нея политически сили в Европа, които не искат мигранти и искат да защитават традиционните семейства. В сряда ЕНП обяви, че ФИДЕС е изправена пред процедура по изключване.

Гласуването ще се състои на заседание на Политическата асамблея на ЕНП, когато обстоятелствата позволяват, се допълва в съобщението.

В продължение на две години членството на партия Фидес в ЕНП беше замразено.

Фидес изпревариха процедурата и напуснаха групата на ЕНП.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев