АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛИВЕН ЧЕСТВА ОСВОБОЖДЕНИЕТО

3 март 2021  - Сливен
03.03.2021 / 18:53

Панихида за загиналите за Освобождението на България и молебен за здраве и благоденствие на българския народ отслужи на 3 март лично Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. На службата в катедралния храм „Свети Димитър“ присъстваха областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Сливен Стефан Радев и екипът му, председателят на общинския съвет Димитър Митев.

Дядо Владика поздрави с големия празник жителите на града и даде своите напътствия. „Трябва да забравим всякакви противоречия и да прегърнем любовта, която топли и обединява. Всичко, което е градивно, което е в истината, любовта, то е за предпочитане, то дава добри плодове. Да бъдем достойни за нашата прекрасна земя - Република България“, заяви Негово Високопреосвещенство.

След службата от градския часовник зазвуча Химна на Република България. Последва звън на камбани от православните храмове в града.

Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци бяха поднесени цветя от областния управител Божурски, кмета Радев, председателя на общинския съвет Митев. Венец бе положен и от името на митрополит Иоаникий.

Честването на националния празник тази година се проведе без организиран общоградски, тържествен ритуал с военни почести заради епидемичната обстановка. Независимо от това светлата дата не бе забравена от сливенци. Много граждани идваха на площада с децата и семействата си, за да оставят цвете и да се поклонят.

Областна администрация Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев