АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ: УСЛОВИЕ ЗА КОАЛИЦИЯ "БЕЗ БОРИСОВ" БИ БИЛО ПОЛИТИЧЕСКО ИЗНУДВАНЕ

Томислав Дончев
26.02.2021 / 11:36

За мен е проява на лош вкус едновременно да организираш изборите от МС и след това да участваш в тях", с тези думи обясни Дончев факта, че изборите ще бъдат организирани от вицепремиера Мариана Николова.

Той отказа да потвърди дали ще води листа на ГЕРБ, като няколко пъти повтори, че трябва да се изчака официалната регистрация на листите.

Според Дончев, правителството добре управлява кризата - и от здравна гледна точка, и от гледна точка на икономиката и бизнесите.

"Надявам се да няма нова голяма вълна на коронавирус. Ваксинацията напредва, голяма част от хората вече са минали през заболяването. През пролетта и лятото темпът на заболяването спада. Има различни оценки кой ще има полза и кой ще има вреда от ниска избирателна активност", коментира той влиянието на пандемията върху избирателната активност.

"Виждаме в аванс опити за компрометиране на изборите. За ГЕРБ "добро представяне" е да бъдем първа политическа сила с възможност за съставяне на правителство. Трудно ми е да ви отговоря с кого бихме търсили партньорство в бъдещ парламент", каза Дончев.

"До момента не съм видял от един куп политически сили "за какво се борят". Може да е затрогващо да си против ГЕРБ, но, повярвайте ми, от гледна точка на политическия смисъл това не е достатъчно", коментира той.

По думите му, условие "без Борисов" би било политическо изнудване.

"С думите "в името на националното спасение" са направени куп безобразия, както и няма никаква гаранция, че експертите могат да са добри политици", коментира той хипотеза за съставяне на правителство на националното спасение или експертно правителство. Няма да влизаме в коалиция с ДПС", категорично заяви той.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев