АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ХАОС, ОПАШКИ И НАПРЕЖЕНИЕ БЕЛЯЗАХА СТАРТА НА МАСОВАТА ВАКСИНАЦИЯ В ПЛОВДИВ

Фалстарт на масовата ваксинация в Пловдив   Снимка: Радио Пловдив, Никола Николов
19.02.2021 / 17:52

Началото на масовата ваксинация в РЗИ-Пловдив претърпя частичен провал. Желаещите да си поставят ваксини се редят на опашки, за които няма ред, информира от място репортер на Радио Пловдив.

Към 11:30 хора, дошли за ваксиниране с посочен от РЗИ час 8:30, още не са минали през имунизационните кабинети.

Пред едно от помещенията за ваксинация са струпани над 30 души, проветряване на въздуха на практика няма, а противоепидемичните мерки не се спазват.

"Ако някой от записаните за ваксинация точно на 19-ти февруари не може да бъде ваксиниран на същия ден, може да го направи и в следващите дни. Мястото му в списъците и дозата от ваксината, предназначена за него не се губят", заяви заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров.

В рамките на днешния ден в Пловдивска област трябва да бъдат ваксинирани 1000 души. Това става, след като Здравното министерство изпрати разпореждане към регионалните здравни инспекции в страната.

Целта е 10 000 души да си поставят първа доза, с което да се ускори темпът на ваксинация.

За днешната кампания ще бъде използван препаратът на компанията „АстраЗенека“, чийто реимунизационен период е до 75 дни.

Част от имунизациите ще бъдат поети от семейните лекари. Ваксини ще се поставят в ДКЦ-та и в сградата на РЗИ. Очаква се да бъдат имунизирани и членовете на двете Районни избирателни комисии.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев