АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НА РАЙОН "ТРИАДИЦА" ПОДАВА ОСТАВКА

 Кметът на "Триадица" Димитър Божилов и зам.-кметът Христо Вълчанов дадоха пресконференция.
18.02.2021 / 13:10

Главният архитект на столичния район „Триадица“ Иван Шишков подава оставка. Това обяви кметът на района Димитър Божилов на пресконференция по повод трагичния инцидент, при който на бул. „Иван Гешов“ след токов удар загина 16-годишно момче.

Самият Шишков не бе на днешната пресконференция. Божилов посочи, че оставката е морален акт на главния архитект.

По повод твърденията на кмета на София Йорданка Фандъкова, че договорът за включване на незаконния павилион към електрозахранването е сключен неправомерно чрез издаване на служебна бележка, Божилов уточни, че, когато това е станало архитект Шишков не е заемал поста:

„Кой я е подписал, каква е връзката, каква е съпричастността на този документ към този фатален инцидент, ще констатират разследващите органи. Тази бележка е била издадена и подписана в период, когато главният архитект на тази община, който заема тази длъжност от 2008 г. досега, не е бил на работа“.

Относно твърденията на главния архитект на София Здравко Здравков, че към районната администрация е бил изпратен списък с незаконни обекти, които е трябвало да бъдат премахнати, кметът на „Триадица“ каза, че администрацията му е отговорила с работа на терен.

Вчера стана ясно, че в „Триадица“, в района на болница „Свети Иван Рилски“, са били поставени търговски обекти, които не притежават удостоверения за пускане в експлоатация.

Това установи проверка на Столичната община, извършена след инцидента в неделя, при който 16-годишно момче загина, поразено от токов удар след стъпване върху капак на шахта в района.

Разследването по случая и разпоредените проверки на институциите продължават.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев